Om Aurdal og Aurdalsåsen

Litt i overkant av 2 timer fra Oslo mot Fagernes ligger Aurdal, Aurdalsåsen og Valdres Alpinsenter.

Aurdal er dalføret syd-øst for Fagernes, dalen har fått navn etter elven i dette området.

I bunnen av Aurdal ligger idylliske Aurdalsfjorden med gode bade- og fiskemuligheter. Det tilbys båtutleie og flere aktiviteter på Aurdal Fjordcamping og Hytter.

I den øvre delen er gårdsbebyggelsen samlet på østsiden av dalen. Senteret i området er det lille tettstedet AurdalKirken står ved nordenden av "Aurdalsbyen".

Aurdal i Valdres - historie, trykk her...

Aurdalsåsen er kjent for sitt flotte turterreng med skiløyper helt til Beitostølen. Området har de senere årene blitt oppdaget som en naturperle som ligger i behagelig avstand fra østlandsområdet.

Den nye stamveien og flotte veier opp gjennom Valdres har også gjort sitt til at dette har blitt et attraktivt hytteområde. I de nyeste planene er det nå lagt til rette for over 500 nye hytter i området, og bygging av nye hytter og salg av tomter går unna i et forrykende tempo.

Området er preget av høyfjellsterreng og utsikten over den norske fjellheimen. Høyt oppe er det vidstrakt utsikt mot Hemsedalsfjellene og Jotunheimen.

Hyttene som har kommet de senere årene har alpinanlegget liggende rett utenfor hyttedøren. Skianlegget er et hyggelig og oversiktlig skianlegg, og passer for hele familien - selv den krevende alpinist.

Her finner du flere severingssteder, milevis med langrennsløyper, sykkelstier, fiskevann og kort avstand til Valdres Golf.

Følg E16 mot Fagernes, ta til høyre i Aurdal opp mot Danebu og Aurdal Fjellpark, her finner dere flere hytteområder.

 

Bomvei etter avkjøring i Aurdal

Bommen drives etter samme retningslinjer som Statens vegvesen, Veidirektoratet, bompengeavdelingen har bestemt. Takster og tilleggsavgifter har "Årsmøte for vegen" og Nord Aurdal Kommune vedtatt, jfr. Veglova kap. VII, Private vegar § 56.

Det er tre måter å passere bommen på.

Betalingsmåter og passering, LES MER...

Danebuvegen og dens historikk, LES MER...